La nevada “històrica” als Ports

El pas de la borrasca Gloria no va deixar indiferent a ningú en el litoral de Catalunya i València, ocasionant baluerns a la Comarca Els Ports. Així diumenge passat 19 de Gener del recentment estrenat any 2020, els pobles de voltant van ser sorpresos per una nevada, ja classificada com a «històrica» per la *Diputació de Castelló, que va deixar als seus habitants incomunicats durant 4 dies en què la neu no va cessar de caure; no es vivia tal situació des de la nevada del 2017.

La Generalitat Valenciana va establir el nivell d’emergència 1 per nevades en aquesta comarca, cancel·lant-se així els esdeveniments de Sant Antoni previstos i mantenint les escoles, serveis i comerços tancats deguts al temporal. Tant va ser així que al Consorci Provincial de Bombers se li va unir la Unitat Militar d’Emergències (UME) per a ajudar amb les tasques de retirada de la neu a l’interior, on la neu acumulada va marcar fins a un metre d’alt.

No hi ha dubte que ‘Gloria’ ha sigut un temporal d’allò més intens aquest hivern, però ‘després del temporal sempre arriba la calma’ i mai més ben dit, a part dels danys ocasionats, també ens ha regalat paisatges bells coberts de blanc als pobles dels Ports. Ací us deixem unes imatges.

 

 

 RELATED POSTS