SENDERISME EN

ELS PORTS

TERRA DE MUNTANYES

VALLS, RÍOS I BOSCOS

La comarca de Els Ports es naturaleza. Región atravesada por valles y ocupada por bosques mágicos. Los ríos son arterias que unen todo el territorio y que rebrotan en primavera y otoño ofreciendo imágenes de gran belleza. De este a oeste, desde la Tinença de Benifassa hasta Vilafranca, encontramos numerosos pueblos a más de mil de metros de altitud, rodeados de elevadas montañas y de zonas verdes que ofrecen infinitas posibilidades de disfrutar de la naturaleza.

PAISATGES ÚNICS

EN CADA ESTACIÓN

La naturalesa dels Ports viu la seva esplendor a la primavera, amb els predominants verds dibuixant paisatges de conte, i a la tardor, quan els coloreixis ocres i marrons tenyeixen els boscos i els converteixen en un autèntic espectacle. Precisament, en aquesta època, els boscos es converteixen en un lloc de trobada, gràcies a l’explosió de bolets i al clima temperat, que és ideal per gaudir de rutes de senderisme.

IMPRESSIONANT BIODIVERSITAT

FLORA I FAUNA

Aquesta regió té una extraordinària biodiversitat. Fagedes, pinedes, boscos amb roures, oms, nogueres, ametllers, pollancres, savines, nombrosos arbustos o herbes aromàtiques, com l’espígol, la farigola o el romaní, componen una impressionant varietat per gaudir de les muntanyes. Quant a la fauna, la cabra hispànica i el voltor leonado dominen el sòl i el cel de la comarca. Terra de senglars, esquirols, eriçons, teixons, guineus, falcons, àguiles, mussols o perdius.