top of page
Search

EL CDT MORELLA-ELS PORTS TREBALLA EL FUTUR TURÍSTIC DE LA COMARCAEl turisme s'ha destacat com una via econòmica a explotar per localitats d'interior amb exuberants punts patrimonials que atrauen multitud de visites al llarg de l'any. A la comarca dels Ports, allunyada de les grans urbs de la costa, les oportunitats turístiques que ofereix ara són diverses, ja que van des de l'oferta cultural, passant per la mediambiental, la gastronòmica i fins i tot l'esportiva. Una clara oportunitat de treball i expansió econòmica i social que, a més, es treballa amb una clara intenció de consolidar-se des del Centre de Desenvolupament i Acceleració Turística (CdT) dels Ports-Morella, un centre de referència del turisme rural que tracta de preparar als alumnes per a les oportunitats empresarials del mercat turístic i, a més, repercutir en la millora del nivell de serveis de la comarca. Aquest centre neix com a iniciativa de Turisme Comunitat Valenciana, i s'ha fonamentat amb el pas dels anys com el lloc perfecte per formar i preparar els més joves de la comarca per afrontar els reptes del turisme actual i de l'oferta gastronòmica a explotar a el territori.

CdT Morella-Els Ports.


De fet, la creació del centre és una resposta directa davant la incidència més gran de visitants sobre l'economia local. No és doncs una orientació laboral buscada i creada per a un futur dubtós, sinó que neix tenint en compte les possibilitats turístiques de la comarca i el creixement que pot arribar a tenir. La paulatina despoblació que ha afectat molts dels pobles de la comarca també ha compromès molts oficis i serveis bàsics als pobles, reduint les opcions laborals per als i les més joves. El Centre de Turisme Els Ports-Morella també actua en aquesta direcció, com a potenciador de joves que dóna les eines necessàries per al seu futur laboral orientat al turisme rural ia la gastronomia.

El mateix centre es considera una residència-escola on els alumnes s'allotgen en un entorn envoltat de natura. Les naus del Tinte i dels Telars de l'antiga Fàbrica Giner es van rehabilitar a tocar de la Casa Giner, l'escola i les cavallerisses per acollir les necessitats del centre d'ensenyament. Les habitacions de la residència tenen les més modernes instal·lacions, com accés a internet, bany complet, armaris i escriptoris. A més, per afavorir la situació dels estudiants se'ls assigna una pensió alimentària completa, també als alumnes que provinguin de localitats properes que no requereixin allotjament. A més, compten amb saló d´actes, aula de tasts, bugaderia, espai de treball compartit, restaurant, cuina i sala de rebosteria. És a dir, espais reformats a l'avantguarda per repercutir en el futur de la comarca i en el de les persones joves que es vulguin dedicar al sector serveis.

CdT Morella-Els Ports.


Perquè ara no cal emigrar per estudiar hostaleria o turisme, en totes les facetes. La possibilitat d'estudiar a l'interior no repercuteix només en el nivell dels serveis. Incideix directament en la capacitat del territori per refermar població i combatre l'èxode rural de joves que no troben satisfets els seus somnis professionals. El CdT combat cara a cara amb la despoblació, i proporciona els millors recursos perquè puguin dissenyar un negoci que aprofiti les facultats del territori. L'oferta de cursos que recull el centre van des de la formació a cuina amb productes de proximitat i denominació d'origen valenciana, amb bolets o arrossos; a la formació esportiva amb cursos sobre esports d'aventura amb cordes i la formació turística amb cursos sobre com ser guia turístic o formació a housekeeping.

CdT Morella-Els Ports.


La intenció de crear un turisme sostenible també influeix en la població que habita el territori i en com es distribueixen els guanys. Amb el CdT establert a Morella, la intenció és que cada vegada més gent dels Ports aprengui i inverteixi al seu propi territori, i que el flux econòmic resideixi i giri al voltant de la varietat de negocis nadius. Cultura, esport, medi ambient o gastronomia són sectors específics que ja treballen per molts negocis de la comarca. Ara, amb l'empenta educativa del Centre de Desenvolupament i Acceleració Turística (CdT) dels Ports-Morella, el futur turístic queda en bones mans.

CdT Morella-Els Ports.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page