top of page
Search

EL FESTIVAL DE MUNTANYA DE LA TINENÇA DE BENIFASSÀ ES REAFIRMA A LA SEVA SEGONA EDICIÓ


El cap de setmana passat 7-8-9 de juny de 2019 es va celebrar la segona edició del FMT (Festival de Muntanya de la Tinença de Benifassà). Aquest festival nascut de la necessitat de donar a conèixer la Tinença a tots els públics, des dels més petits fins als més grans, s'ha consolidat com un referent a les activitats de muntanya de la Comunitat Valenciana. Centenars de persones van poder gaudir durant tot el cap de setmana de diferents activitats pensades per a famílies, parelles, grups, etc. recorrent llocs de la Tinença amb molt d'encant.

El festival va començar divendres amb la presentació i la projecció del documental “Aneto, la història d'un temps” de Marc Pinsach, on el mateix corredor i esquiador professional ens va explicar tot el contingut i va respondre preguntes del públic.

Dissabte va ser el plat fort de tot el cap de setmana i al matí es va poder gaudir de 3 sortides a Caballo, una sortida senderista al Mas d'Insa, visita a les pintures rupestres de la Cova dels Rossegadors, una sortida senderista al Mas del Boix, un curs d'iniciació a l'escalada al Boixar, una sortida trailrunning amb Marc Pinsach al Portell de l'Infern, un curs d'espeleologia a Coratxà, sortida amb caiacs a l'embassament i una demostració de falconeria a Sant Pere . A la tarda es va poder gaudir d'un rocòdrom portàtil i una tirolina que va fer les delícies de grans i petits, també una sortida cultural al Poblat Íber del Ballestar i una activitat per a nens on es van poder sentir arqueòlegs durant unes hores. Tot seguit es van realitzar dues sortides a cavall per tancar les activitats esportives de dissabte. A la nit no podia faltar el lleure i la diversió amb el sopar popular i el ball.

Diumenge va començar amb una sortida pels Camins dels Maquis a la Pobla, on es va poder veure diferents llocs històrics de la zona, també es va poder pujar i baixar del rocòdrom i la tirolina per a grans i petits, es va fer una sortida senderista als Portell de l´Infern i Salt de Robert, un curs d´orientació per a petits i grans al Boixar, un curs d´iniciació al´escalada, un curs d´espeleologia a Coratxà, 3 rutes a cavall amb un èxit total, visita a les pintures rupestres, sortides amb caiac, visita la poblat Íbero del Ballestar, una exhibició de falconeria a Castell de Cabres i, per tancar el festival, una representació històrica de l'època dels Maquis a la Pobla de Benifassà. A les 16.00h de la tarda de diumenge es donava per finalitzat el 2n FMT amb èxit de participació a les activitats on molts dels participants van poder quedar-se a dormir per l'àmplia oferta hotelera de la zona i també a dinar i sopar gràcies a l'oferta de restauració de la Tinença.

Des de l´Associació d´Empresaris Turístics de la Tinença de Benifassà agraeixen a tots els participants en les activitats que van venir a gaudir de la zona, a les empreses i associacions que van organitzar les activitats del cap de setmana, així com l´ajuda de l´Ajuntament de la Pobla de Benifassà i la Diputació de Castelló, i animen a tots a tornar-los a visitar a qualsevol època de l'any, sigui o no el festival.

La Tinença de Benifassà és la representació més diversa de la naturalesa de la Comunitat Valenciana, on es pot gaudir de la calma que ens donen els seus camins.


0 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page