top of page
Search

ELS PORTS, DESTINACIÓ DE 5 ESTRELLES


Hi ha moltes maneres de viatjar i visitar nous llocs, igual que hi ha una multitud de destinacions. Als Ports, tens opcions per a totes les maneres de fer turisme. Tens pàrquing per a autocaravanes i furgonetes camper, refugis, albergs, punts de recàrrega de vehicles elèctrics, carreteres que apassionen motociclistes, allotjaments en ermites, cases senyorials i una llarga llista de possibilitats. Avui parlarem de les opcions més luxoses que ofereix la nostra comarca.

Pel que fa a la restauració, als Ports comptem amb una gran oferta d'aliments de proximitat de gran qualitat; carns de quilòmetre 0, formatges artesans, pastes elaborades als forns de les localitats, condicions meteorològiques que afavoreixen la vida dels ametllers, les oliveres, els bolets i l'or negre de la gastronomia, la tòfona, entre d'altres. Amb aquesta matèria primera, els cuiners i cuineres de la comarca fan màgia. Tenen grans coneixements de les receptes tradicionals i passió per la innovació i per oferir sempre novetats a les seves cartes, aprofitant sempre els productes de temporada.

Daluan.


A Morella destaquen els restaurants Daluan, la Fonda Moreno, el Mesón de Pastor i Vinatea, per fer d'un àpat una autèntica experiència, per les combinacions de sabors, per la professionalitat en els serveis, per la seva participació en esdeveniments de gran importància del sector gastronòmic i per la col·lecció de distintius de qualitat amb què han estat premiats.

A Cinctorres hi ha El Faixero, hotel restaurant que rep aquest nom en honor als avantpassats que es dedicaven a comercialitzar i portar per tot el territori espanyol les faixes que s'elaboraven al poble. Aquest establiment va més enllà de la restauració i els allotjaments i també ofereix experiències, entre les quals destaca: El Faixero e-bike. Mitjançant el lloguer de les bicicletes elèctriques, tens l'oportunitat de recórrer un munt de rutes BTT de la comarca i rodalies sense haver de ser un gran esportista, però sentint que si ho ets.El Faixero e-bike.


Tornant a l'exclusivitat per al paladar toca parlar de l'Escudella, un dels restaurants més aclamats de Vilafranca. Aquest té una de les ofertes gastronòmiques més innovadores de l'interior de Castelló i no ho diem nosaltres, ho diu la Guia Repsol. Un lloc ideal on tastar els sabors tradicionals de la terreta, del nostre trosset de món, amb tècniques culinàries del Japó, de l'altra punta del món.

A Vilafranca també hi destaca La Tasca del Forn, un restaurant situat a l'antic forn medieval de la localitat. Aquest es caracteritza per la seva voluntat en oferir sempre plats amb producte de temporada i per la gran oferta i qualitat d'especialitats amb peix i marisc fresc de llotja.

Pel que fa als allotjaments, si en busques un original, el Santuari de la Balma, a Zorita del Maestrat, és una gran opció. Aquest santuari compta amb servei de bar i de restaurant, però també amb una casa hoteleria i això és el que ens interessa. Dormir en unes coves, enclavades en una roca on hi ha un temple religiós, és possible! Tot és possible als Ports!


La Balma.


Si prefereixes dormir en un palau fet hotel, hi ha dues opcions; el Cardenal Ram a Morella i el Palau dels Osset a Forcall. Si en canvi prefereixes suites privades, tens 3 opcions a Morella; les que ofereix el restaurant Vinatea, Vallivana suites & spa i els apartaments amb jacuzzi Casalea.

L'oci dels Ports és a l'alçada i tenen lloc esdeveniments molt curiosos, interessants i especials. Són exemple: “Morella Negra com la tòfona” on es tasten plats amb tòfona i es reciten novel·les de gènere negre, la mostra de teatre “Capsigrany” que porta les millors companyies del país a Vilafranca o el “Festival Internacional de Titelles PortsXinel·la ”, el “Early Music Morella” on es poden presenciar concerts i instruments de caràcter tradicional, medieval i renaixentista i el “Festival de Música de Vilafranca”, amb què els espais naturals del terme municipal es converteixen en escenaris per a la música clàssica .

Amb tot, podem afirmar que els Ports són una comarca molt completa, amb milers d'opcions i oportunitats per a tots els públics i els estils. Aquests són exemples dels Ports més luxosos, però els Ports es poden viure de mil maneres més. Tria la manera que més t'agradi, adapta-la a les teves necessitats i gaudeix d'aquesta comarca tan plena de vida.

Palau dels Osset – Forcall.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page