top of page
elsports_pueblos_morella_cabecera.jpg

MORELLA

ENCANTO MEDIEVAL

Coronada por un imponente e inexpugnable castillo y abrazada por 14 torres y 1,5 kilómetros de murallas, Morella respira historia en cada rincón. Porque adentrarse en su casco urbano, por cualquier de sus seis portales, es viajar a la época Medieval. Posee numerosos edificios singulares, calles o templos que son auténticas joyas, como la Basílica Arciprestal Santa Maria la Mayor. También es de imprescindible visita el Castillo, testigo de numerosas batallas y episodios históricos. Pero Morella es mucho más. Porque tiene un inagotable patrimonio, legado de una impresionante historia: desde la prehistoria hasta la actualidad, con los dinosaurios, las pinturas rupestres y restos arqueológicos del Neolítico, la época islámica, la Reconquista, el esplendor Medieval, el carlismo o la época moderna. Además, Morella tiene un extenso término municipal, que permite disfrutar de bellas localidades en parajes únicos, de refugios en medio de los bosques o de una gran oferta de turismo activo.

elsports_pueblos_morella_imagen.jpg

PATRIMONIO E HISTORIA

Castell: Fortalesa militar situada en la part alta d’un turó, que ha estat testimoni del pas de nombroses civilitzacions i d’innombrables guerres que han deixat la seva emprempta. Ofereix grans vistes paisatgístiques.

Palau del Governador: Palau construït aprofitant el buit de la Cova Major del Castell. En ell es pot visitar l’exposició “El Castell, una història de futur” i diferents restes del Neolític trobades en aquest lloc.

Basílica Arciprestal Santa Maria la Major: Esplèndid exemple del Gòtic Religiós. Destaquen els dos portals d’entrada. En el seu interior, d’especial bellesa són el cor, amb la seva singular escala, l’altar major barroc i l’orgue, considerat el més important de la Comunitat Valenciana.

Ajuntament de Morella: Edifici del Gòtic civil, que posseeix el Premi Europa Nostra a la restauració. D’especial interès són les dues sales gòtiques i la Llotja.

Convent de Sant Francesc: Antic convent de frares franciscans, posseeix una església i un claustre de gran bellesa amb uns arcs de gran elegància arquitectònica. A l’interior de la Sala de Profundis trobem una veritable joia de la pintura macabra: La Dansa de la Mort. Actualment, és el començament de la visita al Castell.

Aqüeducte: Construït al segle XIV constitueix una veritable obra d’enginyeria hidràulica. Avui dia es conserven dos trams ben diferenciats a través dels quals podem apreciar com es transportava l’aigua.

Carrer Blasco d’Alagó: Tram de carrer de porxos, amb un atractiu especial. Conegut també com la “Plaça”, ja que se situa el mercat des de l’època Medieval.

La Jueria: Petit barri amb estrets carrers, típic dels enclavaments jueus.

Cases pairals: Existeixen a Morella nombroses cases pairals testimoni de la vida de la noblesa i de la burgesia morellana, amb suggestives façanes, entre les quals destaquen la Ciurana, Piquer, Marquès de Cruïlles o Suñer, actual Hotel Cardenal Ram.

MUSEOS 
MORELLA

Museu Temps de Dinosaures: Col·lecció de restes paleontològiques trobades a Morella. Destaca la figura del Iguanodon com a dinosaure de major presència.

Torres del Joc: Torres bessones del s. XV de base octogonal amb pont d’enllaç, que constitueixen l’entrada més monumental de la ciutat.

Sales Gòtiques de l’Ajuntament de Morella

EDIFICIOS RELIGIOSOS

En Morella hay numerosas iglesias en el interior del casco urbano y en el término municipal. Muchas se han reconvertido en espacios de uso público, como la de San Miquel, que alberga el Centro de Salud, o la de San Nicolas, Museo del Sexenni. La Basílica Arciprestal Santa María la Mayor o el Convento de Sant Francesc son visitables. Además, en todo el término municipal hay muchas ermitas, a las cuales se acude en el ciclo de “Rollos y Primas”.