top of page
elsports_pueblos_castelldecabres_cabecera.jpg

CASTELL DE CABRES

ENCANT NATURAL

Castell de Cabres és un dels municipis més menuts i amb més altitud de la Comunitat Valenciana. Porta d’entrada de la Tinença de Benifassà, des dels seus 1137 metres d’altitud, permet albirar extenses i impressionants vistes panoràmiques.

Els seus carrers deixen entreveure el pas del temps i la seva Plaça Major té dos punts de gran interès. La Font de la Vila, que destaca pels seus bells arcs d’inspiració romànica. sempre ha estat el subministrador d’aigua a la localitat, i l’Església de Sant Llorenç, del segle XVIII, que compta amb tres naus i tres crugies i amb una torre campanar en forma quadrangular. En el seu interior, destaquen les pintures barroques del s. XVIII, amb vius colors.

La localitat estava protegida pel seu castell, a la part alta de la mola, declarat Bé d’Interès Cultural. Actualment, ha desaparegut pràcticament per complet.

L’Església de Sant Cristóbal, del s. XVI es troba a 5 quilòmetres i permet gaudir de les vistes de les frondoses pinedes de Castell de Cabres i Herbeset.

elsports_pueblos_castelldecabres_imagen.jpeg

MONUMENTS I EDIFICIS RELIGIOSOS

Església de Sant Llorenç: Del s.XVIII, compta amb tres naus amb tres trams a la mateixa altura, creuer, cor alt i campanar. La nau central es cobreix amb voltes vaides i les laterals amb voltes d’aresta. Aquesta combinació és una peculiaritat poc corrent als Ports. Un dels elements distintius és la decoració pictòrica de l’interior.

Església de Sant Cristóbal: Ermita situada a 5 quilòmetres de la població, a la part alta de la muntanya. Des d’ella s’albiren extenses vistes panoràmiques de la vall alta del riu Escalona i de les frondoses pinedes. Del segle XVI, actualment té derruïda la teulada i els arcs.

Font de la Vila: Destaca pels seus bells arcs d’inspiració romànica, construïts amb pedra natural. Des de l’època medieval ha estat el principal subministrador d’aigua.

ELS AMANTS DE LA NATURALESA, EL RELAX I LA TRANQUIL·LITAT TROBARAN A CASTELL DE CABRES UN LLOC IDEAL PER PERDRE’S

Castell de Cabres és la porta d’entrada a la Tinença de Benifassà. Envoltat de valls i muntanyes, el seu entorn natural és ideal per als amants de la naturalesa. A més, aquesta localitat destaca per la seva tranquil·litat i per disposar d’una interessant oferta de turisme rural, que permet gaudir d’un poble on el temps sembla congelat.

PUNT D'INTERÉS
EL BOVALAR

Microreserva de flora situada en la part baixa del poble. Muntanya pública, molt popular a la tardor per ser un terreny ideal per a la recol·lecció de bolets.

FESTES I TRADICIONS

Rosca de Sant Vicent

10 i 11 d'abril.

Festes Majors en honor a Sant Llorenç

4 i 5 de setembre.

Festes patronals

Es celebren el primer diumenge d’agost en honor del patró Sant Lorenzo.

elsports_pueblos_castelldecabres_fiestas.jpg
bottom of page