top of page

SEGONS ESTACIÓ

INSPIRA'T SEGONS L'ESTACIÓ

PRIMAVERA

ELS PORTS

La primavera recupera l’esplendor de les muntanyes de Els Ports. Les temperatures suaus i agradables prenen el relleu de l’hivern, els paisatges es tornen verds i els rius tornen a brollar. Recórrer la naturalesa de la comarca es converteix en imprescindible.

elsports_inspirate_segun_estacion_primavera_1.jpg
PAISATGE VERD

El verd intens s’imposa en el paisatge de Els Ports a la primavera. És l’estació en la qual les muntanyes recuperen el seu esplendor, els arbres recuperen les seves flors i els cultius comencen a créixer. Les vermelles roselles, les margarides o les herbes aromàtiques, com l’espígol, trenquen el verd i tenyeixen de color els prats, oferint paisatges de conte.

elsports_inspirate_segun_estacion_primavera_2.jpg
ELS RIUS COBREN VIDA

El desgel i les pluges retornen als rius la seva màxima esplendor. Aquests brollen i cobren vida, dibuixant espectaculars paisatges.

elsports_inspirate_segun_estacion_primavera_3.jpg
CONEIX
LA NATURALESA

La primavera és un dels millors moments per conèixer la naturalesa de Els Ports. El verd de les muntanyes i els prats o el cabal dels rius fan molt agradable una excursió per les nombroses sendes de la comarca. I per als amants de l’aventura i el BTT, també suposa un moment especial per gaudir de Els Ports.

elsports_inspirate_segun_estacion_primavera_4.jpg
CAMINA PER DAMUNT DELS ARBRES

El parc multiaventura Saltapins permet gaudir de l’aventura en família. Amb diversos circuits i obstacles per adaptar-se a tots els públics podràs caminar per sobre dels arbres en un paratge tan extraordinari com la Fàbrica Giner. La millora de les temperatures a la primavera fa que en aquesta estació comencé la temporada alta d’aquest lloc.

elsports_inspirate_segun_estacion_primavera_5.jpg
TURISME RURAL

El turisme rural té una gran importància durant tot l’any a Els Ports. Però és a la primavera i tardor quan presenta un major atractiu per conèixer la naturalesa in situ, amb una àmplia oferta que et permetrà dormir en paratges impressionants.

elsports_inspirate_segun_estacion_primavera_6.jpg

ESTIU

ELS PORTS

A l’estiu, els pobles de Els Ports recuperen la seva esplendor i viuen els seus moments de màxima participació. L’oferta gastronòmica i cultural, les festes patronals o els actes populars omplen d’activitat cadascun dels caps de setmana. És època també de temperaturas altes, que conviden a refrescar-se. I com no, és el moment de la festa comarcal per excel·lència, l’Aplec dels Ports.

elsports_inspirate_segun_estacion_verano_1.jpg
APLEC DELS PORTS

L’últim cap de setmana de juliol, arriba el moment de la festa comarcal per excel·lència, l’Aplec dels Ports. És moment de reivindicació, de posar en valor la cultura de la comarca i de gaudir amb els actes populars i festius. La roda de l’Aplec no es deté i, des de fa gairebé quatre dècades, cada any és un poble el que l’organitza.

elsports_inspirate_segun_estacion_verano_2.jpg
MOMENT DE REFRESCAR-SE

Les temperatures a l’estiu són altes, al voltant de 30º, la qual cosa convida a refrescar-se a les zones de bany dels rius o en les piscines dels diferents pobles.

elsports_inspirate_segun_estacion_verano_3.jpg
ET VÉNS DE TAPES?

Els bars i restaurants de la comarca de Els Ports organitzen les jornades “Anem de Tapes”, que permeten gaudir de la gastronomia i productes locals en xicotets mossos. La singularitat d’aquestes jornades és el seu àmbit comarcal i que els restaurants ofereixen menús degustació impressionants, composats de xicotets i saborosos plats.

elsports_inspirate_segun_estacion_verano_4.jpg
ACTIVITATS CULTURALS

El auge del turismo también comporta un incremento de actividades en los pueblos de Els Ports. Entre ellas, destacan las de índole cultural, que ponen en valor la historia y tradición de la comarca de Els Ports. Además, la música también es protagonista con certámenes de gran importancia, como el Early Music Morella, el Festival de Música de Morella, el ciclo Sons de l’Interior, Música 775 en Vilafranca o los conciertos de las asociaciones musicales.

elsports_inspirate_segun_estacion_verano_5.jpg
FESTES PATRONALS

Els pobles de Els Ports celebren les seves festes patronals a l’estiu. Són moments de gran participació i s’organitzen nombroses activitats. Actes taurins, culturals, festius, populars, infantils… s’uneixen en els dies en els quals les localitats viuen els seus moments de més participació de l’any.

elsports_inspirate_segun_estacion_verano_6.jpg

TARDOR

TENYEIX EL PAISATGE

Els colors de la tardor converteixen nombrosos enclavaments de Els Ports en paisatges pintorescs. Els grocs, ocres i vermells es combinen i dibuixen impressionants escenaris. És època de bolets i de sortir a la muntanya a gaudir de la naturalesa de Els Ports.

elsports_inspirate_segun_estacion_otono_1.jpg
PAISATGES PINTORESCS

Els colors de la tardor formen paisatges pintorescs. L’explosió de grocs, ocres, marrons i vermells li afegeixen un encant especial a la comarca dels Ports.

elsports_inspirate_segun_estacion_otono_2.jpg
BOLETS I JORNADES GASTRONÒMIQUES

Les muntanyes s’omplen de bolets a la tardor. És un moment únic per sortir a la muntanya, conèixer els paratges dels Ports i recol·lectar bolets amb les cistelles de vímet. Aquest producte el treballen de forma increïble els restauradors de la zona, que ofereixen menús de productes de temporada a la tardor.

elsports_inspirate_segun_estacion_otono_3.jpg
ELS CELS ES TORNEN VERMELLS

Les sortides i postes de sol pinten els cels de Els Ports de colors vermells i taronges. Passejar sota aquesta explosió de color i contemplar-la té un encant especial.

elsports_inspirate_segun_estacion_otono_4.jpg
TURISME RURAL

El turisme rural té una gran importància durant tot l’any a Els Ports. Però és a la primavera i tardor quan presenta un major atractiu per conèixer la naturalesa in situ, amb una àmplia oferta que et permetrà dormir en paratges impressionants.

elsports_inspirate_segun_estacion_otono_5.jpg
NATURALESA SALVATGE

És fàcil albirar la fauna de Els Ports passejant per enclavaments naturals. Entre aquesta, abunden les aus i la cabra hispànica, que ofereixen imatges espectaculars en molts entorns de la comarca. La tardor és una estació perfecta per gaudir d’aquesta naturalesa salvatge.

elsports_inspirate_segun_estacion_otono_6.jpg

HIVERN

A ELS PORTS

Una estació diferent. La situació de la comarca dels Ports fa que l’hivern siga molt singular. Les temperatures fredes conviden a gaudir de la calor dels productes típics, les festes i les tradicions. Són dies especials i moments únics per gaudir en família, en parella o amb els més menuts de la casa, bé al costat del foc, amb un plat calent o jugant amb la neu.

elsports_inspirate_segun_estacion_invierno_1.jpeg
PAISATGE BLANC

La neu tenyeix els bells paisatges de la zona de blanc, provocant sensacions diferents. Per a molts, contemplar les muntanyes i pobles blancs provoca una admiració infinita. I els més menuts, gaudeixen jugant amb ella.

elsports_inspirate_segun_estacion_invierno_2.jpg
EL CALOR DE LA COCINA

Les sopes i olles de Els Ports no falten a les cases i restaurants de la zona durant tot l’any. Però si hi ha un moment en el qual es converteixen en plats destacats a les cartes és a l’hivern, ajudant a entrar en calor. A més, les pilotes de Nadal de Els Ports són el complement ideal a un bon caldet.

elsports_inspirate_segun_estacion_invierno_3.jpg
LA MÀGIA DEL NADAL

El Nadal és un moment especial. A Els Ports, la màgia i la il·lusió es manifesten amb il·luminacions i activitats originals i amb la singularitat de la tradició, com ocorre amb l’arribada dels Reis Mags d’Orient la nit del 5 de gener.

elsports_inspirate_segun_estacion_invierno_4.jpg
SANT ANTONI, LA FESTA MEDIEVAL DEL FOC

La principal festa de l’hivern és un gran reclam per visitar la comarca de Els Ports. Durant gener i febrer, els pobles de la zona celebren les Santantonades, on el foc purificador és el gran protagonista. Les pastes i begudes típiques, els actes populars i festius, les representacions… en definitiva, la singularitat d’aquesta celebració fa imprescindible conèixer la tradició de la zona.

elsports_inspirate_segun_estacion_invierno_5.jpg
EL DIAMANT NEGRE

La trufa és misteri, aroma i sabor. Neix sota la terra de la comarca i és coneguda com el “diamant negre”, pel seu alt valor econòmic i gastronòmic. Entre gener i març, els restaurants de la zona organitzen una jornades, en les quals s’ofereixen menús protagonitzats per aquest producte, demostracions de cuina en viu, degustacions de productes o el certamen de novel·la negra “Morella Negra”.

elsports_inspirate_segun_estacion_invierno_6.jpg
bottom of page