top of page
elsports_pueblos_palanques_cabecera.jpg

PALANQUES

UN POBLE AMB MOLT ENCANT

Palanques se situa damunt del pendent d’una muntanya inclinada cap a l’impressionant vall del riu Bergantes. D’entre tots els seus atractius turístics monumentals destaquem les pintures rupestres del Cingle, que pertanyen al Neolític i estan formades per més de 30 figures compostes per diversos grups de caçadors i animals salvatges, l’església parroquial dedicada a l’Assumpció de la Verge, l’Ajuntament del segle XVII, la torre àrab de Palanques i la Font Vella segle VII. Els llocs d’interès més rellevants per comprovar la bellesa d’aquestes terres són el mirador del riu Bergantes, localitzat en la part alta de la població, la mola de Palanques i tota la ribera del riu.

elsports_pueblos_palanques_imagen.jpg

MONUMENTS
PALANQUES

Pintures rupestres del Cingle de Palanques: Les pintures rupestres naturalistes del Cingle de Palanques pertanyen al període del Neolític. Tenen una antiguitat de 5000 anys. Estan formades per més de 30 figures compostes per diversos grups de caçadors i animals salvatges. Les pintures es distribueixen entre els abrics anomenats A i B, dues coves molt properes.

Torre àrab de Palanques: De procedència àrab que va ser desmuntada per fer el pont sobre el riu Bergantes i la porta del qual es va traslladar a Morella per ser col·locada en la porta Ferrisa del Castillo.

Plaça de l’Església: Situada en la part més alta del poble en un entorn molt pintoresc que conjuga patrimoni, vegetació i cases rurals típiques. Del segle XVIII, en la seva dreta apareixen restes de la petita portada gòtica.

Mirador del riu Bergantes: Des del mirador es pot contemplar la bellesa d’aquests paratges i aconseguir una vista panoràmica de la localitat de Sorita.

FESTES I TRADICIONS

Sant Antoni

Principal festa de l’hivern, que té al foc purificador com a protagonista.

Data: Gener.

Festes majors en honor a Sant Cosme i Sant Damià

Data: Diumenge i dilluns següents a la Verge d’Agost.

Rogativa a Sant Bernabé

Ermita situada a 2 km de la població, on s’organitza un berenar i es fa una processó a l’entrada al poble.

Data: Dissabte següent a l’11 de juny.

Festa de Sant Marc

Rogativa a la Verge de la Balma, on se celebra una missa i un dinar de germanor.

Data: 25 d’abril.

elsports_pueblos_palanques_fiestas.jpg
bottom of page