top of page
elsports_pueblos_herbers_cabecera.jpg

HERBERS

PAISATGE ESPECTACULAR

Herbers és la població situada més al nord-est de la Comunitat Valenciana. El seu terme ofereix un espectacular paisatge, on destaquen les muntanyes de la Tossa, la Roca Mola, el Botadó o la Costa del Ginebra, amb espectaculars vistes de la vall i l’entorn del municipi. Per això, compta amb grans desnivells en la seva orografia, que van des dels 750 metres d’altura del casc urbà fins als 1236 m. La localitat s’assenta en la faldilla d’un pujol, on s’aixeca el majestuós palau del Baró d’Herbers. Aquest és un edifici del s. XIV rehabilitat, que compta amb totes les dependències d’un castell feudal, amb preciosos finestrals gòtics.

Un passeig per Herbers és gaudir de petits carrers de traçat medieval i arquitectura de pedra tradicional, és submergir-se en una terra que sembla d’una altra època i que encara conserva alguns oficis tradicionals, com la destil·lació d’ aiguardent, mitjançant la qual s’obté un licor de gran qualitat.

elsports_pueblos_herbers_imagen.jpg

PATRIMONI I HISTÒRIA

Palau del Baró d’Herbers: Casa senyorial amb arrels al s. XIV, coneguda com el “Castell d’Herbers”. Es tracta d’un edifici palatí d’estil gòtic de planta rectangular amb merlets en la part superior dels murs del pati d’armes i finestrals ogivals d’estil gòtic. Es conserven interessants dependències interiors com el saló del delme, la nevera medieval, un impressionant celler, diverses sales renaixentistes i el saló noble.

L’antiga Llotja, convertida avui dia en la Fonda. Arcs gòtics amb pedra tallada del s. XV.

MUSEUS
HERBERS

Museu del Botadó: Museu Etnològic amb elements de la vida rural i passat històric de la població.

EDIFICIS RELIGIOSOS

Església Parroquial Sant Bertomeu: Del s.XIV, encara que presenta un estil indeterminat. De planta rectangular, amb tres naus i cor alt. Al costat de l’Església es troba el fossar vell, antic cementiri, i el Calvari.

Ermita de Nostra Senyora del Sargar: A 2 km de la població, on està la patrona de la localitat. Compta amb un claustre, una font al centre, l’església, una casa de l’ermità i una sala de la confraria. En el seu interior, destaquen les pintures de Cruella del segle XIX.

ALTRES RECURSOS TURÍSTICS 

Salt del Botadó: Salt d’aigua d’uns 10 metres d’altura emmarcat en un espai natural situat a un quilòmetre de la localitat, en el camí que condueix a l’Ermita de la Mare de Déu del Sargar. Als peus es troba la Font Freda, que serveix per regar els horts tradicionals.

Els Ullals de Pitarch: Lloc d’acumulació d’aigua, fruit de la confluència del Barranc de Herbeset amb el riu de Castell de Cabres. Se li atribueixen propietats medicinals.

La Tossa: És un dels llocs més pintorescs de la zona, que ofereix vistes panoràmiques espectaculars, gràcies al seus 1101 metres d’altitud.

FESTES I TRADICIONS

Sant Antoni Abad

Principal festa de l’hivern, que té al foc com a gran protagonista.

Data: Gener.

Sant Marc

Rogativa de Sant Marc a la Mare de Déu del Sargar.

Data: Dissabte o diumenge més proper al 25 d’abril.

Rogativa de la Tossa

Rogativa penitencial al peiró de la Tossa. A la volta es realitza una solemne processó d’entrada.

Data: Primer dissabte de maig 4.

Sant Bartomeu, festes patronals.

Data: Del 23 al 27 d’agost.

pueblos-herbes-fiestas.jpg

Oficina de Turisme

VISITES GUIADES: turismeherbers@gmail.com 

Tlf. Whatsapp 606 14 00 66

bottom of page