top of page
TERRA PER ALS AMANTS DEL SENDERISME

Aquest edifici d'estil gòtic valencià, es pot sentir l'autenticitat de l'arquitectura medieval de les nostres terres. En el seu interior, destaquen el seu impressionant altar major, d'estil barroc chirrigueresc, així com l'important òrgan barroc, que protagonitza cada any el festival internacional de música barroca. L'accés a aquest es realitza per una impressionant escala de cargol, única en el món, decorada amb alt relleus de pedra que representen diferents escenes de l'antic i nou testament. A l'interior de la Basílica, es troba un Museu amb excel·lents peces d'orfebreria, retaules i interessants exemples d'art religiós produït en els tallers morellans des del segle XIII fins al XVIII. En l'extens terme municipal de Morella també trobem nombroses ermites, pilons o el Santuari de Vallivana, on es troba la Mare de Déu de Vallivana, patrona de la localitat.

elsports_quehacer_turismo_activo_senderismo_01.jpg

TINENÇA DE
BENIFASSÀ

ESCAPADES AL TEU AIRE, RUTES GUIADES, HÍPICA, 4×4, BTT…

La Tinença de Benifassà constituye una de las mejores reservas de biodiversidad del país. El paisaje de este lugar es muy abrupto, formado por diversas sierras que van desde los 400 a los 1300 metros. La Tinença es un paraíso para los amantes de la naturaleza, el turismo activo y el senderismo, donde pueden disfrutar de paisajes impresionantes y de una gran variedad de fauna y flora. El Portell de l’Infern, el Salt de Robert, la Tenalla, el Tossal de los Tres Reyes, casacadas naturales, el río Senia o el Pantano de Ulldecona son solo algunos lugares que merecen una visita. En el corazón de este parque natural encontramos poblaciones como la Pobla de Benifassà, Ballestar, Coratxà, Fredes y el Boixar, pequeñas y pintorescas, que ofrecen al visitante un marco único para el sosiego, la tranquilidad y el turismo rural. Estas localidades, junto a Castell de Cabres y Bel son las 7 que están en este parque natural.

En la Tinença de Benifassà puedes encontrar lugares únicos. Aquí, algunos ejemplos:

Embalse de Ulldecona: En sus aguas se puede disfrutar de un buen baño o navegar con canoas y patines, disfrutando de la exuberante vegetación y de la montaña.

 Microreservas:

           Salt de Robert

           Font de l’Ombria

           Punta de Solà d’en Brull

           Pouet de Félix

           Portell de l’Infern

           Racó dels Presseguers

           Tossal de Cervera

           Molí de l’Abad

           Mas de Preraire

           Tossal de Mitjavila

           Tossal del Rey

elsports_quehacer_turismo_activo_tinença_01.jpg
TINENÇA DE BENIFASSÀ

Consulta les activitats que pots realitzar en:

  • Pàgina de l'Associació d'Empresaris de la Tinença de Benifassà

  • Pàgina de l'empresa de turisme actiu «7 pobles»

RUTES I
SENDERS

MORELLA SINGLETRACKS, Morella

El projecte Morella Singletracks ofereix rutes BTT per als amants del all mountain, de l'autèntic enduro. L'àmplia oferta de la qual disposa permet realitzar rutes de diverses hores i travesses de diverses jornades, que permeten conèixer millor els pobles de la comarca d'Els Ports, el patrimoni cultural i artístic i enclaus de gran bellesa paisatgística.

El projecte Morella Singletracks posa en valor els antics camins de la comarca d'Els Ports després de recuperar-los. Per això, les rutes que proposa Morella Singletracks es desenvolupen per sendes.

MORELLA

Funcionament: En la seua pàgina web, www.morellasingletracks.com, pots descarregar els tracks per al GPS, ja que les rutes no estan marcats. L'accés a aquests tracks és gratuït.

CENTRE BTT, Morella

El Centre BTT Els Ports està ubicat a Morella i té punts d'interès distribuïts per diversos pobles de la comarca. En total, compta amb 37 rutes diferents, amb més de 1000 quilòmetres per gaudir de les sendes. Aquestes rutes estan senyalitzades i indicades.

Actualment, s'està treballant en la millora d'aquestes rutes, ja que el sistema de seguiment de les rutes presenta deficiències i el manteniment no ha estat el més adequat. El problema principal el trobem en l'absència de senyals o desperfectes en les diferents rutes, per la qual cosa, si es tria aquesta opció, cal completar les rutes amb l'ajuda del GPS.

MORELLA

Més informació: Per descarregar els tracks de les rutes del Centre BTT Els Ports, només cal entrar a la pàgina de Morella Singletracks i clicar a "Tracks Centre BTT Els Ports"

ELS PORTS ES BTT
TINENÇA DE BENIFASSÀ
SALTAPINS ÉS UN ESPAI DESTINAT A L'OCI I L'AVENTURA

Saltapins es un espai d'oci on gaudir, els usuaris poden superar diverses proves al bosc del complex de la Fàbrica Giner a Morella. Ponts tibetans, tirolines, algunes d'elles de més de 100 metres, túnels o plataformes de fusta t'esperen per passar una estona molt divertida en aquest parc. L'altura de les plataformes és d'entre 2 i 17 metres i sempre compten amb la màxima seguretat.

A Saltapins hi ha diferents circuits, verd, blau i roig, que s'adapten a les característiques de tots els públics. Són circuits d'aventura, en els quals cal superar una sèrie de proves de destresa, equilibri, confiança, resistència, força... Això fa que siga una activitat d'oci i entreteniment per a xiquets, joves i majors.

El parc multiaventura Saltapins està ubicat en una zona de gran encant paisatgístic. La Fàbrica Giner és un complex turístic en el qual es troben diverses zones verdes, piscina, cases rurals, alberg, parcs infantils... Un lloc ideal per a l'oci familiar.

VIU LA NATURA D'UNA MANERA ESPECIAL ALS PORTS

En l'entorn de la Fàbrica Giner pots gaudir de la natura a cavall. Des d'ací parteixen diferents rutes, que permeten gaudir del paisatge de la zona i d'una activitat ideal per al turisme familiar, amb parella o amb amics.

Més informació i reserves: 677448250 o ruralmorella@hotmail.com