top of page

RUTA
DELS
DINOSAURES

ELLS VAN ESTAR AQUÍ

Fa milions d’anys, les terres dels Ports van estar poblades per éssers extraordinaris. Fins a la seva extinció, algunes espècies de dinosaures com el iguanodon o el recentment descobert Morelladon beltrani, van passejar per ací deixant testimoni de la seva existència, unes restes que el visitant pot gaudir en els nostres museus i jaciments visitables.

MORELLA

Aquest centre ens submergeix a l’apassionant món de la geologia i la paleontologia a través de la seva interessant col·lecció de fòssils del Cretàcic.

Situat al costat de l’església de Sant Miquel, a Morella, el recorregut ens permet conèixer el passat més fascinant de la nostra terra, l’època en la qual es van formar els seus valls que, coberts d’aigua, van deixar abundants i valuoses restes de fauna marina i algunes calcàries.

Des de fa dècades, en els terrenys argilencs dels Ports, els paleontòlegs han anat descobrint aquests tresors, entre els quals es troben les restes de diferents dinosaures, amb el Iguanodon com a protagonista i, més recentment, el Morelladon beltrani, l’últim saurópodo descobert a Morella i que ha suposat una fita al món de la recerca paleontològica.

MORELLA

Adreça: Exposició permanent en la Capella de la Comunió de l’Església de Sant Miquel (Placet de Sant Miquel, 1).
Visites: Obert tot l’any.
Horari: 

  • Hivern: de 11:00h a 14:00h i de 16:00h a 18:00h.

  • Estiu: de 11:00h a 14:00h i de 16:00h a 19:00h.

Contacte: Tourist Info Morella 964 17 30 32

CINCTORRES

Situat en la població de Cinctorres, el parc cultural Dinomanía consta principalment de tres tipus de recursos centrats al món dels dinosaures: la Col·lecció Museográfica, les dino-rutes i el jaciment paleontològic Ana.

La Col·lecció Museográfica és una interessant exposició situada en el Palau de SantJoans de Cinctorres, edifici d’estil gòtic aragonès. Consta d’una interessant col·lecció de fòssils dels dinosaures descoberts a Cinctorres, així com diferents elements que permeten al visitant endinsar-se al món de la paleontologia, coneixent les tècniques d’estudi de les restes que es recuperen en una excavació.

A més, en el seu recorregut es pot accedir al jaciment paleontològic Anna, lloc musealitzat on s’han descobert gran quantitat d’interessants restes de dinosaures.

Además, en su recorrido se puede acceder al yacimiento paleontológico Anna, lugar musealizado en el cual se han descubierto gran cantidad de interesantes restos de dinosaurios.

CINCTORRES

Actualment: Per a les visites, cal concertar cita a l'Oficina de Turisme.
Direcció: C/ Nou, 6 (Oficina de Turisme).
Visites a la col·lecció museogràfica: Concertar cita en l'Oficina de Turisme. Horari: De dimarts a divendres de 11:00 a 14:00h. · Dissabtes de 11:00h a 14:00h i de 17:00h a 19:00h.
Visites al jaciment Ana i dino-rutes: Lliure accés.
Visites al Museu: Concertar cita en l'Oficina de Turisme.

bottom of page