top of page

RUTES EN COTXE

CONEIX ELS PORTS

RUTA DE LA PEDRA EN SEC

Castellfort-Ares del Maestrat-Vilafranca e Iglesuela del Cid, 41 km

La ruta parteix de Castellfort. En aquesta localitat podem gaudir d’un nucli urbà medieval en molt d’encant. En la part alta del poble, s’alça imposant l’ermita de Sant Pere, des d’on observem vistes panoràmiques espectaculars. En tota aquesta zona, veurem grans extensions de pedra en sec. Ares del Maestrat és una localitat amb molt d’encant. El poble s’ha construit baix la mola, que servia per protegir la ciutat. Trobaràs el Museu, la Cova, la nevera dels Regatxols i visitar el camí dels molins. A Vilafranca t’esperen construccions de pedra en sec espectaculars. Pots conèixer aquest art en el Museu que es troba enfront de l’església, aprofitant per passejar pel nucli antic. A l’eixida del poble, trobaràs tres rutes distintes, per conèixer in situ la pedra en sec. Just un poc abans d’arribar a la Iglesuela, pots veure el Llosar i la Pobla del Bellestar. Recòrrer Iglesuela és gaudir de carrers amb encant, de l¡ajuntament, edificis religiosos de gran importància, cases solarieges i palaus.

elsports_rutas_en_coche_piedra_en_seco_1.jpg

RUTA DELS DINOSAURES

Morella- Cinctorres- Roca Roja y Portell, 26 km

El cretàcic es converteix en protagonista en aquesta ruta. Època en la qual les muntanyes dels Ports eren xicotets pujols al costat del mar i els dinosaures eren els seus principals habitants. A Morella, pots descobrir aquesta etapa en el museu Temps de Dinosaures. Després, pots passejar pels seus carrers i visitar els seus principals monuments. Morella està considerat un dels pobles més bonics d’Espanya. Des d’aquí, ens dirigirem a Cinctorres, on es pot conèixer un jaciment de dinosaures (Anna) i visitar el museu Dinomanía, en el Palau dels Santjoans. A Cinctorres gaudirem del seu casc urbà, en el qual destaca l’església, la plaça del pou o l’ajuntament. Abans d’arribar a Portell, ens detindrem en el mirador de la Roca Roja. Des d’allí podrem veure la impressionant vista de la Rambla Celumbres i com la sobrevolen els voltors. Ja en Portell, veurem com els seus carrers estrets i llargues conserven el seu traçat medieval i podrem veure la plaça i el castell, la torre principal del qual és el campanar de la localitat.

elsports_rutas_en_coche_dinosaurios_cabecera.jpg

RUTA DE LA CARBONERA

Morella- Vallibona, 27,5 km

La ruta parteix de Morella, considerat un dels pobles més bonics d’Espanya, i part cap a Vallibona, que està situada en una vall a la riba esquerra del riu Cérvol, entre les serres del Turmell i de la Creu, a una altura de 672 metres sobre el nivell del mar. La seva gran riquesa paisatgística i la seva àmplia varietat faunística pot apreciar-se per les seves gairebé 10.000 hectàrees, que s’estenen per les muntanyes dels Ports i la Tinença de Benifassà. Aquesta ruta et proposa conèixer el passat de la bella localitat de Vallibona i els seus oficis antics, entre els quals destaquen les carboneres. La gent d’aquest poble elaborava carbó vegetal, aprofitant els abundants carrascals. Aquest ofici va fer que en aquesta localitat visquessin més de 1700 persones. A través d’un museu i de diverses rutes podràs conèixer les antigues carboneres i descobrir un paisatge amb gran encant.

elsports_rutas_en_coche_carbonera_1.jpg

RUTA DEL PULMÓ VERD

Castell de Cabres- El Boixar- La Pobla de Benifassà- El Ballestar y Embalse de Ulldecona, 30km

La Tinença de Benifassà constitueix una de les millors reserves de biodiversitat del país. El paisatge d’aquest lloc és molt abrupte, format per diverses serres que van des dels 400 als 1300 metres. La Tinença és un paradís per als amants de la naturalesa, el turisme actiu i el senderisme, on poden gaudir de paisatges impressionants i d’una gran varietat de fauna i flora. Aquesta ruta parteix de la xicoteta localitat de Castell de Cabres, on  podrem veure la seva plaça, amb el pou i l’Església parroquial. Des d’aquí, descobrirem un paisatge impressionant fins a arribar a l’Embassament d’Ulldecona. De camí, podem veure poblacions amb gran encant, com El Boixar, la Pobla de Benifassà i el Ballestar. També podem acostar-nos a Coratxà i Fredes. Xicotetes localitats, que són testimoni del pas del temps i que estan envoltades de paratges impressionants. Des de cadascuna d’elles o des del mateix embassament, neixen nombroses rutes senderistes. Si és dijous, entre les 13 i les 15 hores, també podrem visites el Monestir de Santa María de Benifassa, del segle XIII i que ha exercit una gran influència sobre la població al llarg de la història.

elsports_rutas_en_coche_pulmon_verde_1.jpg

RUTA RÍO BERGANTES

Fábrica Giner (Morella), Forcall, Villores, Palanques, Sorita y la Balma, 36 km

Ruta que parteix d'un complex de gran bellesa, com és la Fàbrica Giner de Morella. En ell, trobaràs nombroses zones dedicades al turisme actiu i entreteniment familiar, com el parc multiaventura *Saltapins, rutes a cavall, zones d'oci infantil o pistes esportives. A el Forcall destaca la Plaça Major, porticada, amb els seus diferents palaus, el forn més antic d'Europa en funcionament o els seus museus sobre la història i festes locals. A Villores, podràs conéixer el passat rural d'una localitat en Els Eres i submergir-te en el món de les abelles, amb ApiVillores. A Palanques, podràs passejar pel seu bonic nucli urbà, anar al mirador del Bergants i descobrir el passat Neolític en els pintures del *Cingle. A Sorita, podràs passejar pels seus carrers, en les quals destaca el Castell, que és un antic casalot, i l'Església parroquial. Tres quilòmetres més de carretera i arribarem al Santuari de la *Mare de Déu de la *Balma. Aquest, del segle XIV, es troba enclavat en una roca, aprofitant-se el seu abric natural al llarg de la història per a construir tot el conjunt, que també formen un curiós campanar i una Hospederia. La *Balma ha sigut testimoni de nombroses històries i llegendes, convertint-se en un centre de peregrinació contra els endimoniats

elsports_rutas_en_coche_rio_bergantes_1.jpg