top of page
Search

CONEIX ELS PORTS: CINCTORRES I VILLORS


La comarca dels Ports és una terra amb un llegat històric que es deixa veure a tots i cadascun dels pobles que la componen. A cada poble trobem carrers singulars, edificis històrics, museus interessants i celebracions que conformen la identitat de cadascú.

Per això es fa la campanya Coneix Els Ports, una iniciativa dels pobles de la Mancomunitat Comarcal Els Ports, que té l'objectiu d'aproximar el patrimoni dels nostres municipis a veïns i visitants, perquè es coneguin el llegat i les curiositats d´uns pobles autèntics.

CINCTORRES

Cinctorres té un entorn paisatgístic meravellós, sobretot destaca el Parc Natural de la Rambla de Cellumbres, amb un canó format entre la Roca Parda i la Roca Roja, que deixa veure un paisatge únic ple de fauna i flora característica.


El nucli urbà de la localitat també acull racons i curiositats realment úniques. Durant la visita guiada al municipi de Cinctorres, es podrà veure el retaule de Sant Pere de Cinctorres, que data del s. XV. Com a curiositat, cal dir que forma part d?un trio d?obres d?estil gòtic. Aquestes obres es troben: una al Museu de Prado de Madrid, una altra al Museu de la Catedral de Barcelona i l'altra en aquesta localitat dels Ports, Cinctorres.

Aquest municipi té diversos museus i centres expositius que veurem durant el matí del 23 de juny, un dels més importants és el Museu Dinomània, on els visitants poden veure les restes arqueològiques del únic jaciment de dinosaures visitable a tota la Comunitat Valenciana.


CURIOSITATS VILLORS Villores és un dels pobles més petits de tota la Comunitat Valenciana, tant a nivell de població com pel seu terme municipal. La seva història és curiosa, va ser un senyoriu eclesiàstic que no depenia de Morella.Durant la tarda del dissabte 23 de juny, podrem descobrir l´encant de Villores passejant pels seus carrers.A més, es realitzarà un taller d'elaboració de torxes d'espígol, ja que recentment a Villores d'ha recuperat la tradició d'elaborar aquestes torxes la nit de reis i encendre-les amb l'objectiu de trucar i esperar perquè vinguin els reis mags. Una tradició que han recuperat i que només es coneix com a tal a la localitat de Villores.A més d'aquest taller, també se'n farà un altre de com fer espardenyes, ja que l'elaboració d'espardenyes va ser un motor molt important en l'economia d'aquesta localitat i, fins i tot avui dia, ho continua sent. p>1 view0 comments

Recent Posts

See All

Yorumlar


bottom of page