top of page
Search

AMB LA VISTA A LA PANTALLA I A LA MUNTANYA

ELS PORTSEl teletreball, el model laboral consistent a realitzar les funcions des de casa gràcies a les tecnologies de la informació, fins fa prop de dos anys era una tècnica poc usual a Espanya i molt ben impensable per a les persones residents als Ports. Per poder desenvolupar les tasques de manera eficient cal una bona connexió a internet. I, els darrers anys, a poc a poc s'ha anat dotant de fibra òptica la majoria de pobles de la comarca dels Ports.

Però, deixant de banda els impediments, les persones que han aconseguit teletreballar als Ports es poden sentir molt afortunades. Poder viure envoltats de natura, fer un descans i treure el cap per la finestra i veure paisatges com la Carrasqueta La Guaita, la Roca del Migdia o la Rambla Celums, es pot considerar un petit-gran plaer del dia a dia.


Rambla Celums.


Sortir a fer la compra i trobar aliments de gran qualitat i de proximitat, la possibilitat de cultivar els teus propis aliments, respirar aire de gran qualitat, passejar a la nit sota la llum de la lluna i veure les estrelles, viure totes les estacions als Ports i observar la infinitat de paisatges, saludar-te amb els veïns i veïnes, quedar a fer el cafè al bar, oblidar-te dels desplaçaments fins al lloc de treball, una gran oferta d'activitats culturals i esportives per dur a terme per la zona, poder passar més temps amb les mascotes i amb les persones convivents, tenir més temps per fer les feines de la llar i moltes més són els avantatges per a les persones que realitzen aquest model laboral.La Mata.


Però quins avantatges té el teletreball per als pobles? En general, combat la despoblació i això… permet als joves impulsar la seva carrera laboral sense haver de marxar a la ciutat a la recerca d'oportunitats, permet a les famílies donar als seus fills una educació més personalitzada i amb grans valors en una escola rural, comporta que més persones visquin als pobles i això és de vital importància per mantenir l'oferta de serveis, provoca un augment de clients a les botigues i bars municipals i, sobretot, una casa oberta més sempre és alegria!

Dissenyar els plànols d'una casa veient com neva, editar unes fotografies mentre cauen les fulles de la tardor i vas a la tarda a buscar rebollons, tenir la finestra oberta on l'únic soroll és el tic tic, clic del teclat i el ratolí. Són realitats que ha portat la pandèmia i que han vingut per quedar-s'hi. I quedar-se als Ports és el que fan tots els professionals que han trobat en aquestes muntanyes un espai per obrir la ment i poder projectar la vista a l'infinit. Des d'una finestra només aixecar la vista de la pantalla s'obre el paisatge dels Ports. I en sortir per la porta només cal caminar o pedalar per passar de la feina a la natura.


La Mata.


Els pobles de la comarca també han estat atents a aquests moviments. Estan naixent co-workings privats i públics. És el cas de Querol Assessors a Morella, que està impulsant un espai de trobada de professionals. A Vilafranca, a la seu de la Mancomunitat Els Ports també s'ha habilitat un espai per a qui necessiti una oficina temporal.

Alegria, esperança, vida… Això és el que necessiten els pobles dels Ports i una bona manera d'aconseguir-ho és aprofitant la gran oportunitat que ara mateix tenim amb el teletreball. ¡El teletreball dóna vida a la nostra comarca i aquesta dóna vida a tots els seus residents!


Vilafranca.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page