top of page
Search

CONEIX ELS PORTS, LA TODOLELLA


La Todolella ha estat protagonista aquest cap de setmana.

Veïns i visitants han pogut gaudir d'un cap de setmana d'esport en plena natura alhora que coneixien el patrimoni arquitectònic i cultural d'aquesta localitat dels Ports.


TRADICIÓ

La Todolella es caracteritza i enorgulleix de la seva Dansa Guerrera, una dansa d'origen ibèric a què la localitat li ha dedicat un Museu que vam poder visitar dissabte passat.


NATURA

Des de la localitat, els visitants van poder gaudir de vistes panoràmiques meravelloses, ja que el municipi està envoltat d'una bellesa paisatgista de gran interès.


PATRIMONI ARQUITECTÒNIC

El Castell que corona la localitat és el principal símbol i vigilant de la Todolella. El primer edifici que s'albira, pro trobar-se en una situació estratègica alçat sobre un turó. Aquest cap de setmana es va poder visitar el pati del dit edifici senyorial construït al segle XVI sobre un altre castell anterior del segle XIII.

A més de passejar pels sinuosos carrers del poble i visitar l'església parroquial en honor a Sant Bartomeu, l'antic ajuntament i altres cases singulars.ESPORT

La localitat va inaugurar aquest dissabte el Trail Running Center de Todolella, el primer a Espanya a ser acreditat per la Federació Espanyola d'Atletisme. I diumenge van realitzar la I Trail Running Todolella, una cursa on descobrir la natura i bellesa paisatgística dels Ports.1 view0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page