top of page
Search

LES FESTES ALS POBLES DELS PORTS


A l'estiu la comarca dels Ports s'omple de gent i les activitats de què es pot gaudir es multipliquen considerablement, sobretot durant el mes d'agost, quan arriben a la major part dels pobles dels Ports les FESTES PATRONALS.

Durant aquests dies, als diferents municipis es realitzen activitats de tota mena: jocs infantils per a nens, teatres, misses i processons, bous al carrer, espectacles culturals, actuacions musicals, sopars a la fresca, etc.

Un acte que atrau per la seva bellesa i originalitat tant a veïns com a visitants són les DANCES TÍPIQUES de cada poble. Un reflex de com la comarca dels Ports s'han conservat les tradicions que ens van deixar els nostres avantpassats. La més coneguda és la dansa guerrera de la Todolella, però el ball de les gitanetes, que es realitza a molts pobles de la comarca , els torners del Sexenni de Morella o els de Forcall són molts altres exemples de danses típiques dels Ports. La major part d'aquestes danses només es poden veure a l'agost durant les festes patronals dels diferents municipis.

A més, la temperatura durant l'estiu a la nostra comarca és ideal per sopar a la fresca durant les JORNADES DE TAPES.< span style="color: #333333;"> Delectant-se de la gastronomia típica de la zona en petites mossegades al costat d'una beguda fresca per baixar la calor.

Les ZONES DE BANY que existeixen per tot el nostre territori fan que puguem refrescar-nos els dies més calorosos, bé a l'aigua del riu oa les piscines, que estan obertes fins que acabo aquesta estació, llocs ideals per combatre les temperatures característiques d'aquests mesos. Atès que, a Els Ports, a banda de les zones de riu, gairebé tots els pobles disposen de piscina exterior per gaudir del sol i la tranquil·litat de la muntanya. A la nit, agraïm la fresca que corre per les places i els carrers dels diferents municipis, permetent al visitant descansar a gust sense necessitat d'aire condicionat. Doncs les temperatures a aquesta comarca són ideals per descansar i relaxar-te de la calor més sufocant, típica d'altres destinacions turístiques.


0 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page