top of page
Search

VILAFRANCA, CAPITAL CULTURAL VALENCIANA


Des de fa uns mesos, el municipi de Vilafranca ha estat reconegut per l'Institut Valencià de Cultura amb la distinció de Capital Cultural Valenciana.

Aquesta distinció és un segell anual creat per la Generalitat des de fa uns anys per incentivar la vertebració del territori, així com promocionar aquelles poblacions que destaquen per la seva aposta ferma per la cultura com a instrument de cohesió social i de foment econòmic.

Per això, s'estableix una comissió avaluadora que, el 2019 va apostar pel municipi de Vilafranca, entre d'altres, per tenir: «Una oferta cultural que compta amb la gran participació del teixit associatiu del municipi i d'altres d'entitats col·laboradores. Així, gran part de la població participa en la confecció de les agendes actives trimestrals que contenen el programa sociocultural, esportiu, educatiu i de formació, aconseguint un plantejament cultural participatiu, interdisciplinari i intergeneracional». A més, va ser destacada «l'especial atenció del projecte al vessant didàctic. Destaca l'estret nexe entre cultura, educació i art en la seva oferta formativa i el treball conjunt amb l'escola i l'institut per fomentar la cultura i l'art entre l'alumnat».

Aquesta setmana, Vilafranca acollirà la primera activitat que des de l'Institut Valencià de Cultura arriba a aquest municipi, encara que la presentació oficial de la Capitalitat Cultural es durà a terme el dia 7 de juny a propòsit de la Mostra de Teatre Capsigrany, que aquest any celebrarà la seva XX edició.

Així, el proper divendres 10 de maig a les 23:00 h la Sala de Teatre Carles Pons oferirà el concert dels Jovens, grup folk de l'Alacantí, premiat durant l'any 2018 als Premis Carles Santos, els Ovidi i els Enderrock. Presentant amb aquest concert el “Festival Sonora, circuit de música valenciana”.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Komentáře


bottom of page